2. Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε! Έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεση μας άλλωστε και φρεσκάρουμε την ύλη μέχρι να δώσουμε!
3. Δίνουμε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ στις ερωτήσεις Σωστού/Λάθους και πολλαπλής επιλογής! (42 στις 100 μονάδες είναι και μάλιστα εύκολες…)
4. Σε περίπτωση που κάποιο θέμα ανάπτυξης δεν το θυμόμαστε αυτολεξεί σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν το αφήνουμε κενό! Γράφουμε ό,τι θυμόμαστε ακόμα και με δικά μας λόγια προσπαθώντας να είμαστε όσο το δυνατό πιο πλήρεις στην απάντηση μας! (άλλωστε δεν λέει πουθενά ότι πρέπει να το γράψουμε παπαγαλία! Κάτι θα πάρουμε ανάλογα τη διάθεση και τη νοημοσύνη του βαθμολογητή!)
5. ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! Ξέρω πως οι πολύ καλά διαβασμένοι σε μια-μιάμιση ώρα το πολύ θα έχουν τελειώσει! ΔΕΝ δίνουμε την κόλλα αμέσως! Ξαναδιαβάζουμε τί γράψαμε, κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις και ελέγχουμε πάλι τα Σωστό/Λάθος!
6. Αν μία ερώτηση ανάπτυξης μας λέει ότι «δεν απαιτείται παράδειγμα» ΔΕΝ γράφουμε το παράδειγμα! (δεν θα πούνε ότι είμαστε πιο έξυπνοι ή πιο καλά διαβασμένοι αν το γράψουμε…απλά θα χάσουμε μονάδες…!)
7. Δεν γράφουμε ό,τι μας κατέβει! (Ωραίο το παράδειγμα που μας είπε ο καθηγητής μας για το πώς χρησιμοποίησε το μάρκετινγκ στην καθημερινή του ζωή για να βρει γυναίκα – βλέπε κεφάλαιο 2 «Μάρκετινγκ» – αλλά ΔΕΝ το γράφουμε να το μάθει και ο διορθωτής!)
Με λίγα λόγια: Δεν γράφουμε την ιστορία της ζωής μας! ΔΕΝ ενδιαφέρει κανέναν…
8. Όταν μας ζητάει να χαρακτηρίσουμε τις προτάσεις με «Σωστό» ή «Λάθος» ΔΕΝ βάζουμε Σ ή Λ! Στη σωστή πρόταση γράφουμε όπως μας λέει «Σωστό» και στη λανθασμένη «Λάθος».
9. Κάνουμε όσο το δυνατό πιο καθαρά, ευανάγνωστα και ωραία γράμματα! Όσο πιο καλή εικόνα έχει το γραπτό, τόσο πιο επιεικής είναι ο βαθμολογητής ως προς την παπαγαλία! (τα καλά γράμματα σε ΟΛΟ το γραπτό όμως ε! Οχι μόνο στα κομμάτια που δεν είμαστε βέβαιοι!)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου