Επιλέξτε απο το μενού "
Ετικέτες" αριστερά το μάθημα ή το κεφάλαιο που θέλετε καθώς και τις συμβουλές μας για μια επιτυχή πορεία στο δύσκολο έργο σας!

Γενική Περιγραφή των μαθημάτων της Οικονομίας και της
Διοίκηση θα βρείτε στο κάτω μέρος του blog...

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Ο Δεκάλογος της Επιλογής Καθηγητή

Ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς είναι το ζήτημα της επιλογής των κατάλληλων καθηγητών που θα επιλέξουν για τα παιδιά τους. Συνήθως η επιλογή γίνεται μέσω γνωστών/συγγενών ή μέσω αγγελιών στον τύπο, σε βιβλιοπωλεία ή ακόμα και στον δρόμο

Εμείς σας παραθέτουμε μία σειρά από ζητήματα που οφείλετε να έχετε κατά νου πριν βάλετε κάποιον άνθρωπο σπίτι σας για να βοηθήσει το παιδί σας:

- Πέρα από τη γνώμη των γνωστών που σας προτείνουν κάποιον καθηγητή, ρωτήστε και τον ίδιο τον μαθητή να σας πει τη γνώμη του! (Πολλές φορές η απάντηση θα σας εκπλήξει…)

- Στην πρώτη συνάντηση ρωτήστε τον γιο ή την κόρη σας πως του/της φάνηκε το μάθημα, ο καθηγητής και αν πιστεύει πως μπορούν να συνεργαστούν. Είναι πολύ βασικό ο μαθητής να αισθάνεται άνετα να εκφράζει τις απορίες του και να εμπιστεύεται τον καθηγητή του. (Φυσικά κάθε γονέας ξέρει το παιδί του και ξέρει πόση βαρύτητα πρέπει να δείχνει στα λεγόμενα του…)

- Στην πρώτη επικοινωνία με τον καθηγητή ρωτήστε τον σχετικά με τις σπουδές και την διδακτική εμπειρία του (ζητήστε κοινώς ένα σύντομο βιογραφικό, εσείς θα είστε ο εργοδότης του άλλωστε…)

- Προτιμάτε τα μαθήματα να γίνονται σε δικό σας χώρο έτσι ώστε να μη χάνει χρόνο ο μαθητής ή η μαθήτρια σε μετακινήσεις κλπ. (Ο χρόνος στην 3η Λυκείου είναι πολύτιμος…)

- Μεγάλος σε ηλικία καθηγητής = εμπειρία.

- Νέος σε ηλικία καθηγητής = όρεξη και διάθεση για δουλειά και επικοινωνία με τον μαθητή. (πολλές φορές πιο αποτελεσματικό)

- Όταν το θέμα φτάσει στο οικονομικό να ξέρετε ότι πολλές φορές η τιμή σηματοδοτεί και την ποιότητα του καθηγητή και του μαθήματος (Σε λογικά πλαίσια φυσικά!)

- Σε τακτά χρονικά διαστήματα να μιλάτε και να ενδιαφέρεστε για την πορεία των μαθημάτων! Πάντα οι γονείς που δείχνουν ενδιαφέρον κινητοποιούν τους μαθητές και ενεργοποιούν τους καθηγητές. (εκφράσεις του τύπου «εμπιστεύομαι το παιδί μου» αφήστε τες για μετά τις Εξετάσεις!)

- Να θυμάστε ότι ο καθηγητής δεν μπορεί να κάνει θαύματα! Ένας καθηγητής θεωρείται καλός όταν παίρνει έναν κακό μαθητή και τον κάνει μέτριο, έναν μέτριο και τον κάνει καλό και έναν καλό άριστο…

- ΔΕΝ μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ καθηγητής να γνωρίζει τα θέματα που τα πέσουν στις πανελλαδικές! (Κοινώς μη πληρώνετε 40άρια την ώρα για «καθηγητές» που λένε ότι έχουν γνωστό στην επιτροπή εξετάσεων κλπ κλπ.) ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να ξέρει τα θέματα. Όλοι ΕΙΚΑΣΙΕΣ κάνουν.

1 σχόλιο:

PN είπε...

Υπογράφω έναν προς έναν του κανόνες αυτού του Δεκάλογου!! Ειδικά τον τελευταίο!!!

Προετοιμασία Πανελλαδικών

Καθηγητής παραδίδει μαθήματα:

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
(ΑΟΘ)

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών
(ΑΟΔΕ)

Άριστη Γνώση αντικειμένου
Σύγχρονες Μέθοδοι διδασκαλίας
Σεβασμός στην προσωπικότητα του μαθητή

τηλ. επικοινωνίας: 694-8200440
(φιλική καταχώρηση)